Безплатна доставка над  100лв
ИЗБЕРЕТЕ МАРКА АВТОМОБИЛ, МОДЕЛ И ТИП НА ДВИГАТЕЛЯ:
ТЪРСЕНЕ ПО ШАСИ / VIN НОМЕР:
ТЪРСЕНЕ ПО НОМЕР НА АВТОЧАСТ:


Горивен филтър


  • Автомобили
  • Товарни Автомобили

горивен филтър за AUDI
горивен филтър за BMW
горивен филтър за CHEVROLET
горивен филтър за CITROËN
горивен филтър за DAEWOO
горивен филтър за FIAT
горивен филтър за FORD
горивен филтър за HONDA
горивен филтър за HYUNDAI
горивен филтър за KIA
горивен филтър за MAZDA
горивен филтър за MERCEDES-BENZ
горивен филтър за MITSUBISHI
горивен филтър за NISSAN
горивен филтър за OPEL
горивен филтър за PEUGEOT
горивен филтър за RENAULT
горивен филтър за SEAT
горивен филтър за SKODA
горивен филтър за SUBARU
горивен филтър за SUZUKI
горивен филтър за TOYOTA
горивен филтър за VW
горивен филтър за ALFA ROMEO
горивен филтър за CHRYSLER
горивен филтър за DACIA
горивен филтър за DODGE
горивен филтър за INFINITI
горивен филтър за IVECO
горивен филтър за JEEP
горивен филтър за LADA
горивен филтър за LANCIA
горивен филтър за LAND ROVER
горивен филтър за LEXUS
горивен филтър за MINI
горивен филтър за PORSCHE
горивен филтър за ROVER
горивен филтър за SAAB
горивен филтър за SSANGYONG
горивен филтър за VOLVO

Kакво представлява горивния филтър, най-чести повреди, диагностика, ремонт и подмяна.

Горивният филтър задържа замърсяванията, намиращи се в горивото като: ръжда, метални частици, прах и други твърди тела. Ефектите от неправилната филтрация могат да бъдат: значително намаляване на мощността на двигателя,смущения или прекъсване на потока гориво,повреда на елементите на горивната система.

Видове и устройство на горивните филтри

1.Филтри с присъединителни връзки

Тези филтри имат плътно затворен метален или пластмасов корпус, в който се намират съответните присъединения за горивните маркучи. Филтрите от този тип се използват, както в бензинови, така и в дизелови двигатели. Избрани модели филтри с присъединителни връзки, предназначени за дизелови двигатели, имат системи за многостепенно филтриране. Тези системи повишават ефективността на филтриране и удължават експлоатационния живот на филтъра.

2.Филтриращи елементи на горивни филтри

Те се използват предимно при дизеловите двигатели като елемент, подлежащ на подмяна, монтиран в интегриран с двигателя корпус. Съвременните филтриращи елементи на горивните филтри се произвеждат без използване на метални части. Дъното и ядрото на този вид филтри са изработени от съответно подбрани пластмаси, устойчиви на въздействието на горивото. Липсата на метални елементи позволява по-лесно обезвреждане на филтъра.

3.Филтри с присъединителна резба

Напомнят капсулованите маслени филтри (spin-on), но за разлика от тях не съдържат никакви вътрешни клапани. Това се дължи на факта, че в горивната камера на двигателя трябва да попада само чисто гориво. По-добре е двигателят да спре да работи поради липса на поток гориво (запушен филтър), отколкото да работи със замърсено гориво. При горивните филтри с присъединителна резба вероятността за случайно попадане на замърсявания в горивната система по време на смяна на филтъра е много малка.

Експлоатация на горивния филтър

Независимо от типа на горивото което ползва вашият автомобил, проверката и навременната смяна на горивния филтър ви гарантира дълга и безпроблемна работа на вашият двигател. Ненавременната смяна може да доведе до повреда на горивната помпа, елементите на всмукателната система и други скъпоструващи детайли.

Неизправности на горивния филтър

1.замърсяване 2.механични повреди 3.навлизане на вода или други течности

По какво да разберем за проблем в горивния филтър

1.липса на мощност 2.наднормен разход на гориво 3.мотора работи неравномерно и гасне 4.разлика в работата на мотора при по-стръмни наклони 5.двигателя стартира трудно 6.течове на гориво в местата на свръзките

Силно влияние и причини за неизправност при горивния филтър оказват

1.некачествено гориво 2.попадане на чужди частици в горивната система 3.неправилен монтаж

Смяна на горивния филтър

Горивните филтри не се ремонтира, те са консуматив. При повреда детайлът се заменя. Съветваме ви да спазвате указанията на фирмата производител. Извършвайте смяната на горивния филтър в доверен сервиз и от компетентни лица.

Горивни филтри от Аутопартс-кънект

Разполагаме с богата гама от марки и цени за горивните филтри които са ви необходими.Можем да ви помогнем компетентно да направите своя избор на точният модел филтър за вашият автомобил. За нас е важно клиента да остане максимално доволен от цената и качеството на предлаганите от нас горивни филтри

Посетете нашата категория "Филтри", за да разгледате видовете филтри, които предлагаме. Можете да избирате спред марката и модела на вашият автомобил.